De vereniging

De vereniging is op 3 januari 1939 opgericht en gevestigd in het plaatsje Emst aan de rand van de Veluwe. De kern van de vereniging wordt gevormd door het harmonie orkest.

De vereniging

'Prins Bernhard' is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen, de KNFM. Sinds 1996 komt het harmonie orkest uit in de vierde divisie. Maar het belangrijkste aspect bij het muziek maken binnen onze vereniging is het vinden en onderhouden van de juiste balans tussen inspannen en ontspannen.

Op 3 januari 2014 heeft de vereniging de Koninklijke Erepenning ontvangen van de burgemeester, namens koning Willem-Alexander, voor haar 75ste verjaardag. De Koninklijke Erepenning symboliseert het respect en de waardering die de koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger, die moet handelen uit filantropische, wetenschappelijke, culturele of maatschappelijke aard.

Naast het harmonie orkest bestaat de vereniging uit het opleidingsorkest, de speelgroep, de slagwerkgroep, de blokfluitgroep, het 'Dickens Orkest' en dweilorkest 'De Heuischudders'. De vereniging bestaat momenteel uit een bijna 100 leden, allemaal enthousiaste amateurs.