Succesvol winterconcert muziekvereniging 'Prins Bernhard'

Succesvol winterconcert muziekvereniging ‘Prins Bernhard’.

Zaterdagavond 17 februari wisten vele muziekliefhebbers uit Emst en omgeving de vernieuwde Hezebrink weer te vinden voor het jaarlijkse winterconcert van muziekvereniging ‘Prins Bernhard’. Het thema van de avond was ‘Oud is Nieuw’ geïnspireerd op de vernieuwing van de Hezebrink. Om half 8 opende het orkest de avond met de Duitse mars ‘Alt Kameraden’. Na een welkomstwoord van de voorzitter Arnoud Zweers, was het woord aan de gastvrouw van de avond, Eibertine Holubek. Zij kondigde het nummer Utopia van Jacob de Haan aan. Het nummer, geïnspireerd door het boek van Thomas More, bestaat uit een combinatie van stijlen die de atmosfeer ademen van filmmuziek. Daarna werd het afwisselende nummer The 3-Minute Nutcracker van Tchaikovsky ten gehore gebracht.

Na nog een aantal nummers was het tijd om de jubilaris naar voren te roepen. Mans Roeterdink werd gehuldigd voor zijn 60-jarig lidmaatschap van de KNFM. Hij kreeg en speldje opgespeld door voorzitter, waarna een bos bloemen en een oorkonde van de KNFM volgde. Tevens werd Tiemen Stegeman bedankt voor zijn inzet als vaandeldrager tijdens optredens op de weg. Na 20 jaar heeft hij aangegeven om ‘de vaandel’ over te dragen. Hij werd bedankt met een luid applaus en een mooie bos bloemen.

Na de pauze was het tijd voor de slagwerkgroep. Deze groep enthousiastelingen staan onder leiding van Jos van Elburg. Hij had weer gezorgd voor een mooi en afwisselend programma, zoals Drums. Loud. Good. , maar ook het melodische stuk Praise Adonai. Afgesloten werd met de bekende klanken van The Eve of the War.

Het laatste gedeelte van de avond was voor het orkest. Zij speelden nu wat ‘nieuwere’ nummers zoals Pokemon theme naar de gelijknamige film en Happy uit de film ‘De Verschrikkelijke Ikke 2’.
Om de muziekbeleving compleet te maken, werden er de hele avond sfeerimpressies van de gespeelde stukken op de achtergrond getoond. Tijdens The Great Locomotive Chase werd er zelfs gebruikt gemaakt van filmpjes zodat het publiek soms het idee had dat er echt een trein langs kwam rijden. Na afloop van het concert kregen de muzikanten en de dirigenten een staande ovatie van het publiek en hiermee kan worden geconcludeerd dat muziekvereniging Prins Bernhard wederom kan terug kijken op een zeer succesvol winterconcert!