Schotse sferen tijdens winterconcert muziekvereniging ‘Prins Bernhard’ Emst

Traditiegetrouw stond er zaterdagavond 7 maart het winterconcert op de agenda van de leden van muziekvereniging ‘Prins Bernhard’ uit Emst. Na weken van voorbereidingen konden zij het publiek laten genieten van een avond muziek. De avond werd geopend door het grote orkest onder leiding van dirigent Hans Verheij met het nummer ‘Atlantic Overture’. Na het welkomstwoord van de voorzitter Arnoud Zweers was er een koude wind voelbaar door de zaal. Voor het nummer ‘Antartica’ was er een heuse windmachine die gemaakt en bediend werd door Johan van der Haar. Hierdoor leek het even alsof we echt op Antartica waren. Om weer warm te worden zette het orkest daarna het popnummer ‘Shut up and dance’, bekend uit de Top 40, in. Met het stuk ‘Legend of Maracaibo’ werd het programma voor de pauze afgesloten en was het tijd om de jubilarissen te huldigen. Dit jaar waren er 5 jubilarissen: Edwin Beumer (12,5jaar), Jolande van der Ende (25 jaar), Robert Holubek en Corien van Amersfoort (40 jaar) en Dik Nijhof (65 jaar). Na het uitreiken van het speldje en oorkonde konden zij rekenen op een groot applaus.

Na de pauze werd de zaal gevuld met grijze containers. Het bleek dat de slagwerkgroep tijdelijk was omgedoopt als vuilnisband. Dat overal muziek in zit bleek wel met dit nummer waarbij er gebruik werd gemaakt van containers, lege flessen, kranten en bezems. Nadat ze weer netjes de zaal hadden opgeruimd, beklommen ze het podium voor een afwisselend programma. Ze speelden oa het nummer ‘Pa’ van Doe Maar, wat speciaal gearrangeerd is door de slagwerkdirigent Jos van Elburg. Daarna was het tijd voor het laatste deel van de avond. Het grote orkest zat weer klaar op het podium toen er vanuit de gang de klanken van doedelzakken opdoemden. Speciaal voor het nummer ‘Highland Cathedral’ waren er 2 doedelzakspelers en een drummer van het 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums uit Apeldoorn gevraagd om dit nummer te begeleiden. Een aangename verrassing voor het publiek, die menig traantje weg pinkte. Na de nummer ‘Disney at the Movies’en ‘Cugat’s Cocktail’ Was het alweer tijd voor het afscheidswoord en de bedankjes. Het publiek werd nog 1 maal getrakteerd op het nummer ‘Highland Cathedral’ waarna deze avond ten einde was.

Zaterdag 28 maart is het de beurt aan de jeugd om zich van hun beste kant te laten horen. Vanaf 15.30u bent u van harte welkom in de Hezebrink om dit gratis concert bij te wonen.