Prins Bernhard gaat met blokfluiten langs basisscholen

Maandag 17 februari kregen de groepen 3/4 van de Sprenge Emst en de groepen 4/5 van 't Mosterzaadje uit Gortel bezoek van Muziekvereniging ‘Prins Bernhard’ uit Emst. Vol van aandacht luisterden de kinderen naar de uitleg van blokfluitdocente Dianca Stegeman.

Er was al veel kennis aanwezig, want de kinderen beantwoordden enthousiast de vragen over de blokfluit en de verschillende instrumenten die in een harmonieorkest zitten. Op de Sprenge mochten 2 leerlingen uit groep 8 - te weten Danny en Thijmen- laten horen wat zij geleerd hebben toen ze blokfluitles hadden. Het was nog best spannend of ze het nog konden, want inmiddels spelen zij klarinet en trompet. Maar het ging heel goed.

Op 't Mosterzaadje mocht Christilène voor haar eigen groep 3 laten horen hoe knap zij al kon spelen na een half jaartje les. Na het kijken en luisteren kwam het allerleukste! Het zelf uitproberen. Het was best moeilijk om niet te hard te spelen, want dan krijg je een pieptoon. En daarnaast viel ook niet mee om de vingers goed op de gaatjes te houden, maar na wat oefenen kwamen er heel mooie tonen uit en zelfs soms het begin van een liedje.

Ben je net als deze kinderen ook enthousiast geworden? Je bent vanaf 6 jaar van harte welkom op de vrijdagmiddag in de Hezebrink voor blokfluitlessen. Weet je het niet helemaal zeker? Kom dan gerust voor een proefles. Ben je 9 jaar of ouder en wil je een instrument bespelen? Ook dat kan na een proefles. Voor aanmeldingen of informatie: jeugd@prinsbernhardemst.nl