Muziekvereniging ‘Prins Bernhard’ begint 2018 knallend!

Donderdagavond 4 januari was er de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van muziekvereniging ‘Prins Bernhard’ uit Emst. Voorzitter Arnoud Zweers opende de avond door de aanwezigen een mooi en muzikaal 2018 toe te wensen. Hij gaf aan dat, ondanks dat het landelijk gezien moeilijk is om jeugd bij de vereniging te krijgen, een kwart van alle muzikanten onder de 12 jaar is. Het is fijn om te zien dat een vereniging, waar veel energie in wordt gestoken door vele vrijwilligers, bloeiend blijft. Het was verder een bijzondere avond, want er waren een aantal genodigden. Er bestond al een groep vrijwilligers die geld bij elkaar halen namens De Vrienden van, maar er is nu binnen de vereniging ook een sponsorcommissie opgezet.  Zij zijn vorig jaar langs diverse bedrijven gegaan en hebben gevraagd of zij de vereniging willen sponsoren. Ze kunnen dan symbolisch een sectie kiezen om te sponsoren. Met dit geld kan de vereniging investeren in o.a. nieuwe instrumenten en muziekstukken. Dit heeft geleid tot 6 bedrijvensponsors, namelijk Autoschadebedrijf G. de Wilde, Baderie Reusken, Ezelboerderij De Koperen Ezel, Aannemersbedrijf G. de Wilde, Installatiebedrijf de Wijnbergen en Bouwbedrijf van Norel. Verder hebben Jan van Westerveld en Hans Jonker zich ook aangemeld als sponsor. Donderdagavond waren 5 van de 8 sponsoren aanwezig om officieel het sponsorcontract te komen ondertekenen. Dit werd onder luid applaus van de muzikanten gedaan. Namens alle muzikanten bedankt!

Daarna was het woord aan Henk van Ark namens De vrienden van. De vrijwilligers hebben afgelopen jaar van allerlei werkzaamheden gedaan om geld te verdienen voor de vereniging. Hierdoor konden zij 2 nieuwe baritons overhandigen. Maar wie zou nou die nieuwe baritons krijgen, aangezien de sectie uit 4 muzikanten bestaat. Als extra verrassing kon Voorzitter Arnoud Zweers melden dat er nog 2 baritons uitgereikt zouden worden. Er was namelijk geld ingezameld bij Epe voor Epe in juni jl. voor de aanschaf van een nieuwe bariton. Harry van Rijssen was namens Epe voor Epe aanwezig om een bariton uit te reiken. Verder had zich een anonieme sponsor gemeld die de 4de bariton wou schenken. De verbaasde muzikanten namen enthousiast hun nieuwe bariton in ontvangst. Daarna was het tijd voor een nieuwjaarsborrel en kon men nog gezellig napraten.

Wilt u de nieuwe baritons komen beluisteren? Zaterdag 17 februari is ons jaarlijks winterconcert in de Hezebrink. Een maand later, zaterdag 17 maart, is het de beurt aan de jeugd.