Jubilerende ‘Prins Bernhard’ op poprocktoer

De repetities zijn in volle gang en de muzikanten van muziekvereniging ‘Prins Bernhard’ uit Emst, maar ook de leden van de band Trademark uit Vaassen verheugen zich erop om iedereen zaterdag 30 november in de tot Poprocktempel omgetoverde gymzaal van dorpshuis De Hezebrink, te trakteren op een muzikaal avondje van formaat.

In 1939 werd muziekvereniging ‘Prins Bernhard’ opgericht. Dit jaar bestaat de vereniging dus al 80 jaar. Feestelijke activiteiten en jubilea kunnen rekenen op muzikale opluistering van de muziekvereniging met diverse geledingen. Naast het harmonieorkest is er ook een slagwerkgroep, de kapel De Heuischudders en in de maanden november en december het Dickensorkest. Verder zorgt de vereniging er zelf voor dat de leerlingen worden opgeleid tot volwaardig blazer of slagwerker.

Naast de al genoemde muzikale activiteiten, pakt de muziekvereniging eens per jaar uit met een groots opgezet concert. Zo ook dit jaar. Zaterdag 30 november kan aangevinkt worden op de kalender en gemarkeerd in de agenda want aan de hand van het thema Pop/rock is, net als voorgaande jaren, gezorgd voor een gevarieerde, avondvullende avond die dit keer net wat anders dan anders van opzet is. “We gaan de avond verzorgen in samenwerking met de rockband Trademark en DJ Jurjen Weerts. Deze combi hebben wij nog niet eerder gedaan en het is dus echt eens iets anders, maar wel heel leuk.”, vertelt Marije Noorderijk enthousiast. Zij maakt samen met Harry Leerkes, Henk Jonker en Matthijs Gensen onderdeel uit van het comité dat in overleg met alle partijen, zorgen dat alles soepeltjes verloopt. “Het wordt een avond met een gevarieerd programma met bekende hits uit vervlogen jaren en pop- en rocknummers uit het hier en nu. Ons bezoek kan er in stilte van genieten, maar we hebben er ook geen problemen mee als er uitbundig meegezongen en zelfs gedanst wordt”, zegt Marije. “De zaal zal daarom ook niet helemaal vol staan met stoelen, maar er komen statafels en een plek om te dansen. Rond 21.30u zit het programma van de muzikanten erop en zal de band de avond verder verzorgen.

De kaartverkoop is inmiddels gestart. Kaart a €5,- zijn te verkrijgen bij Spar van Loo in Emst of via pr@prinsbernhardemst.nl. De aanvang op 30 november is om 19.30u in de Hezebrink in Emst.