Gezellige afsluiting van het jaar met de Emster TOP 2000 Popquiz!

In de winter van 2023 zat de muziekcommissie van Prins Bernhard om tafel voor de muzikale invulling van het najaar. Altijd aan het eind van het jaar is de TOP 2000 op de radio en tv erg populair, dus werd het idee geopperd om een TOP 2000 avond te organiseren, 30 december viel op een zaterdag en zo ontstond de TOP 2000 quiz/café avond. Vervolgens werd contact opgenomen met het team van Achterin de Platenkast die in de regio popquizzen organiseert, om te kijken hoe er een combinatie van digitale en live rondes gemaakt kon worden. Daarnaast werd met Voetbalvereniging Emst bekeken hoe we een sportkantine om konden toveren tot een sfeervol café en zo geschiedde het dat op zaterdagavond 30 december de kantine bomvol zat met enthousiaste popquizzers.

Vanaf 18.45 uur druppelden de muzikanten het sportpark binnen. Even de instrumenten gereed maken en daarna nog een korte soundcheck voordat de 143 deelnemers verdeeld over 29 teams zouden binnenkomen. De koffie en een oliebol stonden klaar en werden door V.V. Emst aangeboden. Om 20.00 uur waren zowel de muzikanten als de popquizzers in het TOP 2000 café er klaar voor om aan deze mooie avond te beginnen. Het beloofde een speciale popquiz in onze regio te worden want nog nooit eerder waren er live door een muziekvereniging gespeelde fragmenten te beluisteren die onderdeel waren van een popquiz.

Prins Bernhard opende de avond met de begintune van de TOP 2000, een cover van het nummer Overture van de Britse rockband The Who. Na een medley van Robbie Williams als opwarmer voor het publiek kon de popquiz starten. Corien van Amersfoort nam na haar welkomwoordje de regels rondom de popquiz door en daarna kon de quiz echt van start gaan.

Als snel werd duidelijk dat het een spannende quiz zou gaan worden. Leuke, spannende en niet altijd even makkelijke rondes en ook nog een ware muziekbingo tussen de rondes door. In de pauzes tussen de verschillende rondes stond op de schermen in de kantine van V.V. Emst NPO 1 Extra aan met het ‘TOP 2000 café in beeld en geluid’. Dit bracht veel sfeer. Om iets voor 22.30 uur was de popquiz ten einde en kon de organisatie de controle van de vragenlijsten starten. Rond 23.00 uur was het tijd om de winnaar bekend te maken. Uiteindelijk bleek dat het team ‘The Family’ het hoogst aantal punten had en mocht zich tot de grote winnaar uitroepen!

Tevens werden alle vrijwilligers bedankt die deze avond mede mogelijk hadden gemaakt. Twee vrijwilligers werden speciaal in het zonnetje gezet: Ineke en Gerrit Tellegen. Zij waren de gastvrouw en gastheer van deze avond en mochten als voormalige uitbaters van Café van de Schepop natuurlijk niet ontbreken in het TOP 2000 café. Zij kregen naast hun bedankjes ook een groot applaus. Na dit officiële gedeelte sloot Prins Bernhard de avond muzikaal af met de nummer 1 uit de TOP 2000 van 2023: Bohemian Rhapsody van Queen. En dit muziekstuk maakte de avond helemaal compleet!

Na afloop was het tijd om onder het genot van een hapje en drankje nog na te praten, terwijl op de achtergrond het ‘TOP 2000 café in beeld en geluid’ werd getoond op de schermen in de kantine van V.V. Emst. Het bleef nog lang gezellig op sportpark ’t Hanendàrp in Emst!

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde avond die mede tot stand is gekomen door de mooie en prettige samenwerking met V.V. Emst en het team van Achterin De Platenkast.

Wat ons betreft, smaakt dit naar meer …  Kijk hier voor een sfeerimpressie!