Muziek en filmpjes tijdens het jeugdconcert van Prins Bernhard

Op zaterdagmiddag 15 april jl. vond ons jaarlijkse jeugdconcert plaats. Het was een geslaagd concert waarbij alle leerlingen, de opmaat en het opleidingsorkest diverse optredens verzorgden, veelal in het thema ’Disney’. Net als de wat oudere jeugd, waren de allerjongsten ook gehuld in een echt Prins Bernhard Emst shirt. Dankzij de ‘Vrienden van’ hebben we deze mooie shirts ook voor hen, in een rode versie, kunnen aanschaffen. Klik hier voor de foto’s!

Lees hieronder het uitgebreide verslag van dit geslaagde concert:

Bij binnenkomst in de Hezebrink merk je het al meteen: hier draait het om muziek! Mooie klanken van pianist Jeremy en klarinettist David begeleiden je naar de concertzaal waar de muzikanten al zitten te popelen om te beginnen.

Dit keer werd het concert gegeven in de sportzaal, want vorig jaar was de zaal te klein voor de vele belangstellenden. Dit was een goede keuze, want ook nu stroomde de zaal al snel vol met vaders, moeders, broertjes, zusjes en opa's en oma's. Maar ook vriendjes en vriendinnetjes wisten de weg naar de Hezebrink te vinden. Er moesten zelfs stoelen worden bijgezet. Het publiek kon genieten van een afwisselend programma. Zo traden individuele leerlingen op die dit seizoen zijn begonnen, maar ook het beginnersorkest de opmaat en het opleidingsorkest waren van de partij.

Het is voor de meeste kinderen best spannend om voor zo'n volle zaal op te treden! Maar ondanks de zenuwen gingen de optredens heel goed. De jonge slagwerker Senn beet het spits af. Hij begon met een prachtig solostukje op zijn drumstel, gevolgd door een duet op snaredrum, samen met zijn leraar. Daarna was het de beurt aan Jurre op alt-klarinet. Hij speelde prachtig op dit bijzondere instrument en liet zich begeleiden door zijn leraar Arjan. Verder waren er optredens van de fluitisten Gael, Jill en Jarlyn die allemaal een mooi en afwisselend solistisch optraden gaven. Ook de klarinettisten waren goed vertegenwoordigd: Gerina liet met een schitterend optreden horen hoe warm een klarinet kan klinken, Dana trad op met haar opa en Arjan, en Christilène gaf een aandoenlijk optreden met ‘Roodborstje tikt’. Ook trad ze op met haar jongere broertje Jochanan op cornet. Hij is met zijn 6 jaar de jongste muzikant van Prins Bernhard. Ook Ruby trad voor het voetlicht. Samen met haar moeder en Arjan vormden zij een saxofoontrio. Je kon zien hoe gezellig het is om samen op te treden.

Alle leerlingen hadden van tevoren een filmpje opgenomen waarin ze vertelden wat ze gingen spelen. Het publiek, maar ook de overige muzikanten waren benieuwd hoe het volgende stuk zou worden aangekondigd. Blokfluitdocente Dianca had met haar leerlingen grappige filmpjes opgenomen. De blokfluitleerlingen Rixt, Maud, Norah en Wianne (1e jaars) en Hanna, Norah en Thamar (2e jaars) hadden duidelijk plezier in het opnemen van de filmpjes en het optreden dat erop volgde. Dianca Stegeman is ook de dirigente van het beginnersorkest de opmaat. Deze groep enthousiaste kinderen lieten horen wat ze de afgelopen maanden hadden geoefend. En wat ging het optreden goed! Mees liet horen dat hij een allround slagwerker is, door naast zijn drumstel ook de gong te bespelen in de stukken ‘Chinees poppentheater’ en ‘Chinees in Parijs’. Bij dit laatste nummer werden er zelfs klankstaven tevoorschijn gehaald en de 1e jaars blokfluitleerlingen lieten horen dat ze dit ook konden bespelen. Maar ook het moeilijke stuk ‘Recorder goes Africa’ werd tot een goed einde gebracht. De opmaat eindigde met hun favoriete nummer ‘Early in the Morning’.

Het opleidingsorkest onder leiding van Arjan Eek had dit jaar gekozen voor het thema Disney. Door zelfgemaakte grappige filmpjes - bedacht en geregisseerd door saxofoniste Noa - werden de stukken aangekondigd. Zo openden ze met het schitterende ‘Star Wars’, maar ook ‘Frozen’, ‘The Lion King’ en ‘Pocahontas’ kwamen voorbij. Deze groep bestaat uit jonge muzikanten, aangevuld met wat oudere muzikanten uit het grote orkest van Prins Bernhard. Hierdoor ontstaat er een bijna volledige orkestbezetting en dat was ook te horen. Na een ‘A Whole New World’ sloot dit mooie orkest af met een spetterend ‘Pirates of the Caribbean’. Hierna kon het publiek nog één keer genieten van bijna alle jeugdige muzikanten, want het opleidingsorkest én de opmaat sloten samen af met ‘Do I Ever’

Heeft u zelf, of uw kind interesse in het leren bespelen van een instrument? Dan bent u van harte welkom op vrijdagavond 2 juni a.s. om 18.45 uur in de Hezebrink om alle instrumenten uit te proberen. Ook als u al een instrument bespeelt, bent u meer dan welkom om kennis te maken met onze vereniging.