Jeugd van ‘Muziekvereniging Prins Bernhard’ geeft geslaagd concert

Na drie jaar konden de jeugdige muzikanten eindelijk weer van zich laten horen. Op zaterdagmiddag 2 april gaven zij een concert in de Hezebrink in Emst. Alle jeugdonderdelen van muziekvereniging Prins Bernhard speelden deze middag voor een bomvolle zaal. Meerdere keren moesten er stoelen worden bijgezet. Noa en Myrthe presenteerden de middag en vertelden het publiek wie er gingen optreden en wat ze speelden.

Voor sommige leerlingen was dit de allereerste keer dat ze optraden. De jonge eerstejaars blokfluitleerling Norah opende het concert. Ze heeft nog maar een paar lessen gehad, maar dat was niet te horen. Blokfluitdocent Dianca Stegeman laat zien en horen dat het heel leuk is om blokfluit te leren spelen, want al haar leerlingen speelden alleen en samen leuke herkenbare stukjes. Ook de speelgroep, die bestaat uit blokfluiters, klarinettisten en een dwarsfluitiste, speelden prachtige melodieën, gedirigeerd door Dianca. Deze beginnende muzikanten lieten goed horen hoe mooi het klinkt als je samenspeelt. Jorinde en Jurre, beide klarinetleerlingen, speelden prachtige duetten met hun docent Arjan. Lieke speelde een solo op haar dwarsfluit waarbij ze zichzelf liet begeleiden door muziek op haar telefoon. 

Twee keer trad het jeugdorkest op onder leiding van dirigent Arjan Eek. In dit orkest spelen de meest ervaren jeugdleden van Muziekvereniging Prins Bernhard. Zij speelden zes bekende stukken met verschillende solisten. Jeremy speelde hierbij voor de gelegenheid op een panfluit het ontroerende Lonely Shepherd van Gheorghe Zamfir en David speelde het beroemde huzarenstukje Flight of the Bumblebee op klarinet.

Het concert werd gezamenlijk muzikaal afgesloten met Counting Stars. Het was een gevarieerd programma, wat erg goed in de smaak viel bij het enthousiaste publiek.

Klik voor foto's op de volgende link:

https://www.prinsbernhardemst.nl/media/jeugdconcert-zaterdag-2-april-2022