Emst loopt uit voor Maestro

Zaterdagavond was het dan eindelijk zover. Na weken van repeteren mochten de deelnemers in een uitverkochte Hezebrink hun dirigeerkunsten laten zien. De avond werd geopend door het orkest met het nummer The Olympic Spirit onder leiding van hun eigen dirigent Hans Verheij. Daarna was het woord aan de presentatoren van de avond, Rolf en Arno Boeve. Na een kort welkomstwoord van de voorzitter Arnoud Zweers werd de jury voorgesteld. Dit waren Albert van Loo van de Spar uit Emst, Anita van Soest, muzikant, docent, theatermaker en invaldirigent van het orkest. De juryvoorzitter van de avond was Hans Verheij, bij iedereen wel bekend als de dirigent van het orkest.

Als eerste mocht Teun Mulder laten zien wat hij de afgelopen tijd heeft geleerd met het romantische nummer Une belle histoire.

Na een mooi jurycommentaar was het de beurt aan Ineke Tellegen. Volgens haar is ze niet muzikaal, maar kan ze wel goed dansen. Zij had gekozen voor het nummer Ob-La-Di, Ob-La-Da omdat dit een stukje jeugdsentiment is waarop ze ook veel gedanst heeft.

Daarna was het de beurt aan Henk van Ark. Hij koos voor het nummer Conquest of Paradise. Hij had zich goed verdiept in het nummer en wist het publiek mee te nemen in het stuk.

Toen was het alweer tijd voor de 4de deelnemer, Karin Hertgers. Liefhebster van alle soorten muziek, als het maar niet Nederlandstalig is. Ze mocht het orkest dirigeren met het stuk You can leave your hat on. Als laatste was het de beurt aan Linda Seinstra. Even werd er gedacht dat zij de geestelijke van het dorp was, want geheel in thema van haar gekozen nummer I will follow him kwam zij in een nonnengewaad op.

Nadat ook zij het stuk tot een goed einde had gebracht, mocht het publiek haar stem geven. Zij kozen de eerste finalist. De 2de finalist werd door het orkest bepaald.

Na telling van stemmen bleek dat Teun Mulder en Linda Seinstra de finalisten waren. Zij mochten om de beurten het nummer Radetzky forever dirigeren. De uiteindelijke winnaar werd na lang beraad bepaald door de jury. Linda Seinstra mag zich Maestro van Emst noemen! We kijken terug op een geslaagde avond en we hopen dat we het publiek weer mogen begroeten op ons winterconcert op 17 februari!