Indrukwekkend benefietconcert voor Alzheimer

Zondagmiddag gaf Muziekvereniging “Prins Bernhard” Emst een indrukwekkend benefietconcert voor het aanwezige publiek in een uitverkochte Grote Kerk in Epe. Ruim 250 mensen genoten volop van het concert, waarvan de opbrengst bestemd is voor de afdeling Oost-Veluwe van Alzheimer Nederland. Dit concert had als titel “Een concert om nooit te vergeten.” en was georganiseerd door de gebroeders Arnoud, Bert en Rico Zweers. Hun vader Anne Zweers, die zelf trompet speelde, is dit jaar overleden en leed aan de ziekte van Alzheimer, waardoor de broers van heel dichtbij meemaakten wat de impact van deze ziekte is en hoe belangrijk organisaties zijn die actief zijn op het gebied van de begeleiding en verzorging van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Daarom is ervoor gekozen om de gehele opbrengst van dit concert te schenken aan de afdeling van Alzheimer Nederland die actief is in de gemeentes Hattem, Heerde, Epe, Apeldoorn, Voorst en Brummen.  De broers Zweers zagen dit concert tevens als een eerbetoon aan hun vader.

Er werd zondagmiddag niet alleen een boeiend en gevarieerd muzikaal programma geboden, waaraan naast Muziekvereniging Prins Bernhard, ook door diverse solisten hun medewerking werd verleend, maar door de persoonlijke verhalen kregen de toehoorders ook een inkijkje in de gevolgen van de ziekte van Alzheimer. In de wetenschap dat iedereen direct of indirect met deze ziekte geconfronteerd kan worden, was de verbondenheid tijdens deze muzikale en sfeervolle bijeenkomst voelbaar aanwezig. Op het eind van het concert werd de cheque door Arnoud Zweers, de voorzitter van Muziekvereniging Prins Bernhard, overhandigd aan Alzheimer Nederland, afdeling Oost-Veluwe. Alle aanwezigen waren blij verrast door het feit dat het concert maar liefst € 8.000,-- had opgebracht. Dit resultaat is gerealiseerd door de verkoop van de toegangskaarten, de bijdrage van diverse sponsoren en de loterij, die georganiseerd werd door de Rotary. De cheque werd overhandigd aan de voorzitter van de afdeling Oost Veluwe, Arnout Korteweg, die zeer verheugd was met dit fantastische resultaat, waardoor het mogelijk wordt om extra activiteiten te ontwikkelen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Tijdens het dankwoord gaf Arnout Korteweg aan dat dit concert drie bijzondere effecten teweeg heeft gebracht: een fantastisch muzikaal gebeuren, een indrukwekkende financiële steun voor de regionale afdeling van Alzheimer Nederland en een familiegebeuren om trots op te zijn en dat inderdaad niet snel vergeten zal worden.

Deze foto's gemaakt door Dennis Dekker van Media Magneet geven een mooie terugblik op dit bijzondere benefietconcert dat plaats vond op zondagmiddag 14 november 2021 in de Grote Kerk in Epe.