Overlijden (ere-)lid Wim de Wilde


Zondag 6 januari kregen wij het verdrietige bericht dat ons (ere-)lid Wim de Wilde toch nog plotseling was overleden. Drie weken ervoor was hij nog gehuldigd voor zijn 50-jarig lidmaatschap van muziekvereniging ‘Prins Bernhard’ en was hij benoemd tot erelid. 

Wim begon 50 jaar geleden bij onze vereniging op tuba, ging na enige tijd trombone spelen, maar het grootste deel van zijn muzikale carrière speelde hij besbas. Lekker achterin het orkest, n bettie toet’n, met heel vroeger nog de sigaar op de lessenaar. Naast zijn activiteiten als orkestlid, kwam Wim ruim 40 jaar geleden bij de Heuischudders, om daar eerst trombone en daarna de bas te spelen. Toen Dickens Orkest Emst werd opgericht, mocht hij daar natuurlijk ook niet ontbreken. Tevens heeft hij ruim 20 jaar in het bestuur gezeten en is zo mede verantwoordelijk geweest voor de bloeiende vereniging die we nu zijn. Commissies, activiteiten, optredens, het maakte niet uit, op Wim konden we als muziekvereniging ‘Prins Bernhard’ rekenen en er moest toch echt wel iets heel ernstigs zijn, wilde Wim er niet zijn. 

Na overleg met de familie mochten wij tijdens de uitvaartdienst op zaterdag 12 januari onze laatste muzikale eer bewijzen met een aantal nummers die hij ongetwijfeld mooi had gevonden. Een zeer betrokken en plichtsgetrouw lid is helaas niet meer. We zullen Wim missen.